Open van 12:00–17:00

Parkeren en bereikbaarheid

Het Stadshart is gelegen naast de Rijksweg A12 en daardoor zeer goed te bereiken met de auto. U kunt uw auto parkeren in één van de vele parkeergarages rondom het Stadshart. Volg hiervoor de borden in de richting van het centrum en vervolgens de borden Stadshart.

Parkeergarages
Stadshart Zoetermeer is uitstekend bereikbaar en heeft voldoende parkeergelegenheden. U kunt uw auto parkeren in één van de volgende overdekte parkeergarages:

P1 - Belgiëlaan 2 - plan je route
P2 - Bovenlangs 2 - plan je route
P2 - Onderlangs 2 - plan je route
P4 - Luxemburglaan 23 - plan je route
P5 - Amsterdamstraat 3 - plan je route
P8 - Nederlandlaan 7 - plan je route
P9 - Duitslandlaan 35 - plan je route

Het parkeren in de parkeergarages P1 Belgiëlaan, P2 Bovenlangs/Onderlangs, P4 Luxemburglaan, P5 Amsterdamstraat, P8 Nederlandlaan en P9 Duitslandlaan in het Stadshart is de eerste 2 uur gratis. Hierna geldt een tarief van € 1,90 voor 50 minuten, met een maximum tot € 15,- per dag. Het parkeren in de Driekant is tegen gemeentelijk 

Ook met de (brom)fiets is het Stadshart eenvoudig te bereiken. Aan de rand van het Stadshart vindt u 3000 gratis stallingsplaatsen waarvan 1250 bewaakt zijn. Tevens kunt u hier terecht voor het huren van een buggy of een bagagekluisje. In de fietsenstalling is ook een openbaar toilet aanwezig.

Het stallen van fietsen is nog sneller en eenvoudiger geworden. Het papieren bonnensysteem is namelijk vervangen door het werken met barcodepassen, stickers en scanners. U kunt zich registeren in geval van diefstal of verlies van uw sleutelbos. Dit kan via Veilig Stallen.

De openingstijden van de bewaakte stallingen zijn per stalling verschillend en variëren dagelijks tussen 5.00 en 2.00 uur. Buiten de bewaakte uren zijn enkele van deze stallingen wel open, maar niet bewaakt.

Het Stadshart heeft bewaakte fietsenstallingen aan de Noordwaarts en Station Centrum West alsmede onbewaakte fietsenstallingen aan de Brusselstraat en Bovenlangs (bij Name It). 
 

Bent u in het bezit van een elektrische auto? Tijdens het winkelen in Stadshart Zoetermeer kunt u uw auto opladen bij de oplaadpunten in de parkeergarages van het winkelcentrum.
Iedere parkeergarage beschikt over twee oplaadpunten. Voor informatie over oplaadpunten op uw route naar Stadshart Zoetermeer verwijzen wij u naar Oplaad Palen.

Praktische faciliteiten

Voor het maken van pasfoto's kunt u terecht tegenover de kassa's van AH XL in de Westwaartspassage.

U vindt de openbare toiletten in de Westwaartspassage. Een toiletbezoek kost €0,70. Openingstijden: maandag 10.30-18.00, dinsdag t/m donderdag 09.00-18.00, vrijdag 09.00-21.30, zaterdag 09.00-18.00, zondag 11.30-18.00.

Bol.com afhaalpunt
Bij AH XL in Stadshart Zoetermeer kunt u een bestelling van bol.com laten bezorgen of retourneren. U vindt het bol.com afhaalpunten bij de servicebalie.

DHL afhaalpunt
Er zijn meerdere DHL afhaalpunten in Stadshart Zoetermeer. Zoek de dichtstbijzijnde via DHL Parcel.

PostNL afhaalpunt
Er zijn meerdere Post NL afhaalpunten in Stadshart Zoetermeer. Zoek de dichtstbijzijnde via locatiewijzer PostNL.

Pick-up punt De Buren
Bestel je vaak online? Laat je pakjes leveren in een de Buren kluizenwand! de Buren, de slimme manier voor het ontvangen en versturen van jouw pakjes.

DPD afhaalpunt
In Stadshart Zoetermeer is een DPD afhaalpunt gevestigd in de winkel Vakschoenmakerij Bal aan Het Rond 61.
 

Overig

Er zijn meerdere geldautomaten van verschillenden banken te vinden in Stadshart Zoetermeer:

 • ABN AMRO - Luxemburglaan 1
 • ING - Burg. Wegstapelplein 3
 • ING - Westwaarts 41 (in AH)
 • Rabobank - Zuidwaarts 9
 • SNS bank - Promenadeplein 101 (in Hema)

Voor comfortabel en handsfree shoppen kunt u uw tassen veilig opbergen in één van de kluisjes bij het servicepunt van de openbare toiletten, boven de AH XL.

In de parkeergarage van P2, bij de liften naar boven, vind je de kledingcontainer voor het inzamelen van oude en gebruikte kleding. 

In Stadshart Zoetermeer zijn er drie schoenmakers:

 1. Tico Schoenmakerij in de Westwaartspassage
 2. Bal Vakschoenmakerij aan het Rond 61.
 3. Tico Schoenmakerij in de Passage
   

In Stadshart Zoetermeer zijn er twee kledingmakers en stomerijservices:

 1. Elegance aan de Plaats 15
 2. Big Scissors in de Westwaartspassage (tegenover de servicebalie van de AH XL)