Open van 12:00–17:30

Het Stadshart is gelegen naast de Rijksweg A12 en daardoor zeer goed te bereiken met de auto. U kunt uw auto parkeren in één van de vele parkeergarages rondom het Stadshart. Volg hiervoor de borden in de richting van het centrum en vervolgens de borden Stadshart.

Parkeergarages
Stadshart Zoetermeer is uitstekend bereikbaar en heeft voldoende parkeergelegenheden. U kunt uw auto parkeren in één van de volgende overdekte parkeergarages:

P1 - Belgiëlaan 2 - plan je route
P2 - Bovenlangs 2 - plan je route
P2 - Onderlangs 2 - plan je route
P4 - Luxemburglaan 23 - plan je route
P5 - Amsterdamstraat 3 - plan je route
P8 - Nederlandlaan 7 - plan je route
P9 - Duitslandlaan 35 - plan je route

Het parkeren in de parkeergarages P1 Belgiëlaan, P2 Bovenlangs/Onderlangs, P4 Luxemburglaan, P5 Amsterdamstraat, P8 Nederlandlaan en P9 Duitslandlaan in het Stadshart is de eerste 2 uur gratis. Hierna geldt een tarief van € 1,90 voor 50 minuten, met een maximum tot € 15,- per dag. Het parkeren in de Driekant is tegen gemeentelijk 

Ook met de (brom)fiets is het Stadshart eenvoudig te bereiken. Aan de rand van het Stadshart vindt u 3000 gratis stallingsplaatsen waarvan 1250 bewaakt zijn. Tevens kunt u hier terecht voor het huren van een buggy of een bagagekluisje. In de fietsenstalling is ook een openbaar toilet aanwezig.

Het stallen van fietsen is nog sneller en eenvoudiger geworden. Het papieren bonnensysteem is namelijk vervangen door het werken met barcodepassen, stickers en scanners. U kunt zich registeren in geval van diefstal of verlies van uw sleutelbos. Dit kan via Veilig Stallen.

De openingstijden van de bewaakte stallingen zijn per stalling verschillend en variëren dagelijks tussen 5.00 en 2.00 uur. Buiten de bewaakte uren zijn enkele van deze stallingen wel open, maar niet bewaakt.

Het Stadshart heeft bewaakte fietsenstallingen aan de Noordwaarts en Station Centrum West alsmede onbewaakte fietsenstallingen aan de Brusselstraat en Bovenlangs (bij Name It). 
 

Tussen RandstadRail station Centrum-West en de westelijke uitgang van het Stadshart Zoetermeer ligt het centrale busstation van Zoetermeer.

Hier vertrekken de volgende 7 buslijnen met daarbij hun eindbestemming:

Bus        Eindbestemming

30           Naaldwijk via Ypenburg en Rijswijk

70           Zoetermeer Noordhove

71           NS station Zoetermeer Lansingerland via Rokkeveen

165         Alphen aan den Rijn via Benthuizen en Hazerswoude

170         Metrostation Rodenrijs via Bergschenhoek en Berkel

400        Leiden centraal station via Stomwijk en Zoeterwoudedorp

455        ’s Gravenzande via Pijnacker en Delft

Naast de goede bereikbaarheid per bus, zijn er twee stations van RandstadRail dichtbij het centrum waar de lijnen 3 en 4 stoppen.

Aan de westzijde van het centrum is RandstadRail station Centrum-West. Naast een goede verbinding met het winkelcentrum zijn hier overstapmogelijkheden op het busnetwerk van Zoetermeer. Onder het Stadshuisplein, midden in het centrum van Stadshart Zoetermeer, is RandstadRail station Stadhuis.

Alle RandstadRail stations in heel Zoetermeer zijn snel te bereiken vanaf deze twee stations. RandstadRail 4 heeft Station Lansingerland-Zoetermeer als eindpunt (met overstap op NS-station Lansingerland-Zoetermeer). RandstadRail 3 rijdt een rondje door Zoetermeer en heeft Centrum West als eindpunt. Ook is er een directe RandstadRail verbinding met Voorburg en Den Haag vanaf deze stations met zowel lijn 3 als 4.

De perrons zijn goed bereikbaar met een rolstoel of scootmobiel.