Open van 09:30–17:00

29 oktober – 31 oktober

HALLOWEEN WEEKEND PROGRAMMA

Dit jaar vieren we weer Halloween! Van vrijdag 29 oktober t/m zondag 31 oktober staat Stadshart Zoetermeer weer in teken van hét feest van het jaar. Lees hier het hele programma en hoe je mee kan doen met de verschillende activiteiten. 

 

KIDS TRICK OR TREAT

Wat is Halloween zonder Trick or Treat? Tijdens de spannende speurtocht volgen jullie met de speciale Stadshart Halloween Schatkaart een route van winkel naar winkel. Bij elke stop krijg je via een filmpje dat je met een QR-code activeert een missie waarmee je uiteindelijk op zoek gaat naar de geheime schat. Aan het eind van de speurtocht win je een leuke prijs. Daarnaast kan je jouzelf laten schminken als de favoriete televisieheld of als spannend halloweenkarakter. De speurtochten worden georganiseerd op vrijdag 29 oktober van 18.00 uur tot 21.00 uur en op zondag 31 oktober van 12.00 uur tot 16.00 uur. Meldt je snel aan! Dat kan via deze link.

 

HALLOWEEN DRIVE THRU

Vanwege de nog geldende maatregelen en risico’s, komt ook dit jaar de traditionele Halloween Walk te vervallen. In plaats daarvan worden op zondag 31 oktober de wegen onder het Stadshart omgetoverd tot een Halloweer Drive Thru. Bezoekers kunnen met hun auto stapvoets langs diverse scarezones rijden waarin hen de stuipen op het lijf zal worden gejaagd. Dit concept is overgewaaid uit Amerika waar is gebleken dat een drive thru met een auto nog griezeliger is dan een Halloween Walk. Niet voor niets heeft de organisatie de adviesleeftijd voor deelnemers op 16 jaar en ouder gezet. De Drive Thru is open van 18.00 uur tot 22.30 uur. Griezelfans kunnen zich op www.halloweenstad.nl inschrijven en kaarten kopen.

 

HALLOWEEN HOME AWARDS

Net als elk jaar worden bewoners van Zoetermeer aangespoord hun huis in Halloweensfeer te versieren. De bedoeling is ook in 2021, Zoetermeer dé Halloween Hoofdstad te maken. Inwoners worden beoordeeld door een vakjury en maken met hun creaties kans op de felbegeerde Halloween Home Award.

Voor de beoordeling van de creaties van bewoners van Zoetermeer rijdt op zaterdag 30 oktober de speciale Halloween bus door de stad. Aan boord een onafhankelijke jury en een videoteam die online live verslag uitbrengen van wat ze onderweg aan creaties tegenkomen. Hierin zal ook de winnaar worden bekendgemaakt die een shoptegoed van € 250.- ontvangt, te besteden bij Albert Heijn XL.  Onder de andere deelnemers worden een 2e prijs van € 150 en 3e prijs van € 100.- verloot, tevens te besteden bij Albert Heijn XL. Bewoners kunnen hun versierde huis aanmelden via halloweenstad@ziggo.nl.

 

HALLOWEEN SHOPPING DAY

Op zaterdag 30 oktober wordt Stadshart Zoetermeer omgetoverd tot Halloween Shopping Day. Met een kassabon van die dag kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende activiteiten waaronder een augmented reality ‘doe het selfie-spiegel’ waarmee ze met verschillende griezelige figuren op de foto kunnen. Ook kan er worden meegedaan aan diverse Halloweenspelen waarmee prijzen kunnen worden gewonnen. Daarnaast worden bezoekers het hele weekend verrast met Halloweenmuziek door het Stadshart en kunnen kinderen de leukste en griezeligste filmpjes maken in de mobiele TikTok photobooth. Kom shoppen op zaterdag 30 oktober en maak met jouw kassabon kans op té gekke prijzen van onze winkeliers!